Jump to content

Check us out:

Photo
- - - - -

Connection probs/laggs

connect bunker failed lag

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
ETAngel

ETAngel

    Hi, My Name Is..

  • Bunker Members
  • 16 posts
  • Steam:ETler
  • Tb:5793662
  • Gender:Female
  • Location:Germany - Sachsen
  • Server:Bunker #4
Click to view battle stats

hey (:

 

i have a new problem^^

ONLY on bunker4fun i get connection probs. lag o meter also have only red stripes. if i connect on another server its perfectly. can someone tell me what i can do pls?  :(



#2
OldChap

OldChap

    Becoming a Part of the Forum

  • Bunker Admins
  • 471 posts
  • Tb:1410130
  • Gender:Male
  • Location:Aarhus, Denmark
  • Server:Bunker #4
Click to view battle stats
Hi ETAngel

I am not sure I can help you with the lag/lag-spikes, they could be temporary because of many things : your windows is downloading updates, B4-serverhost have temporary problems, playing on WiFi connection(?) or other stuff.

But if you also have problems when connecting (do you?) I might have an idea or 2 to help.

First idea (most frequent problem the past months) : The B4 serverhost finally agreed to make a change that allows the "large maps" to be running. And B4 likes new maps ;)

This change however means that players should "allow" these large maps in order to connect.
Try this:

Start the game
startgame.jpg


Game started - but no noquarter mod is loaded
GameStarted.JPG


Change the setting and quit the game.
ChangeSetting.JPG


There is a lot of posts in here suggesting how to change that "com_hunkmegs" setting, but I think this one is pretty simple if you, like me, are tired of messing with config files ;)
I hope this will help and please do post again now matter if it works or not :)

/chap
  • Falkes, Creepy Geek, Screwloose and 1 other like this

#3
Creepy Geek

Creepy Geek

    Will Become Famous Soon Enough

  • Bunker Admins
  • 2,952 posts
  • Gender:Male
  • Location:Farfar away
  • Server:Bunker #4
Click to view battle stats

I posted also a (possible) solution for this hunkmeg problem at B4-forum.

 

(on advise of our friend Polisch Cow, ill post it here also - all things could help ;) )

 

 

 

 

Post quote B4

***************************************************************************************************************************************************************************

 

Normally i load the game by a shortcut with the extension

"C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\et.exe" +connect 5.39.188.175:27960

This makes me go directly to B4.

When i change my config in NQ (playing online b4) i notice that settings don't change all the time...and when i restart the game some settings are changed back.

So i tried the next thing,

- start game - don't goto B4 directly,
- apply changes,
- load NQ mod manually,
- apply changes again,
- exit game.

With this it changes the config in both "normal ET mod and NQ mod.

For the more easy way to apply some settings you can also ad them to the shortcut properties like this,

"C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\et.exe" +connect 5.39.188.175:27960 +set com_hunkMegs "256" +set com_zoneMegs "256" +set com_soundMegs "256"

Hope this will help a bit.

 

***************************************************************************************************************************************************************************

 

 

 

;)


  • RiotSquad, OldChap, Polish cow tipper and 1 other like this

#4
Polish cow tipper

Polish cow tipper

    Becoming a Part of the Forum

  • Bunker Members
  • 409 posts
Click to view battle stats

Whatever GEEK said is the best solution, worked for me


 


  • Creepy Geek likes this

#5
OldChap

OldChap

    Becoming a Part of the Forum

  • Bunker Admins
  • 471 posts
  • Tb:1410130
  • Gender:Male
  • Location:Aarhus, Denmark
  • Server:Bunker #4
Click to view battle stats
Indeed Geek, you get the credit for this simple solution.
I forgot to pass the credits in this post, but not when it was tested with Defender in a PM ;)

Hi Defender
...
Geek proposed a solution that does not include changing config-files in notepad. I just tested it with a fresh install and it works - and it IS simple :)
...


/chap
  • Creepy Geek and Havanna Club like this

#6
ETAngel

ETAngel

    Hi, My Name Is..

  • Bunker Members
  • 16 posts
  • Steam:ETler
  • Tb:5793662
  • Gender:Female
  • Location:Germany - Sachsen
  • Server:Bunker #4
Click to view battle stats

Hey Guys.

Thanks fpr ur help but the problem is also there. Laggspikes only on Bunker. i downloaded ET Legacy but same there... only on bunker.  i think i can only spec forever on bunker :( 



#7
RiotSquad

RiotSquad

    Becoming a Part of the Forum

  • Bunker Members
  • 281 posts
  • Tb:4337191
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Server:Bunker #4
Click to view battle stats

Hey Guys.
Thanks fpr ur help but the problem is also there. Laggspikes only on Bunker. i downloaded ET Legacy but same there... only on bunker.  i think i can only spec forever on bunker :(


Interesting, so many playing but noone having problems except you :cray:

 

Did you try /seta r_primitives 2 ??

 

One thing could be that max packet setting ... /seta cl_maxpackets 100 (default is 30, set it from 15 to 100)
 



#8
ETAngel

ETAngel

    Hi, My Name Is..

  • Bunker Members
  • 16 posts
  • Steam:ETler
  • Tb:5793662
  • Gender:Female
  • Location:Germany - Sachsen
  • Server:Bunker #4
Click to view battle stats

Hey Guys (: 
I HAVE IT!

it is fixed and now i can play again (: just 2 or 3 lagg spikes but I dont realize that. 

2 days ago or something was a graphicdriver update maybe this is it now its so much better and i can play  :clapping:  :clapping:  :clapping:

 

so now see u on battlefield (only at the weekends. Must work :dash1: )
❤❤❤❤❤


Edited by ETAngel, 28 July 2019 - 08:07 AM.

  • soccerkill, OldChap and Havanna Club like this





Also tagged with one or more of these keywords: connect, bunker, failed, lag