Jump to content

Recommended Posts

hey :)

i have a problem: my games is laggy and lag o meter shows red spikes all the time. my settings are right. i reinstalled the game also . in the moring if no one was on the server it was good and lag o meter was green. what can i do? also the map downloades takes long time.

 

pls help me i only wanna play :(

Link to post
Share on other sites

Hi,

Maybe you can look at your packages that go to the server, maybe it is not you but somewhere down the pipeline a hickup

Go in windows to cmd prompt (search cmd app)

then type:

tracert to.bunker4fun.com

IT should return an overview of your timeintervals between hops on the route to the server.

Make shure your connection to your router is as good as possible.

Hope it shows something 🙂

Cheers,

Patie

Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Patie said:

Hi,

Maybe you can look at your packages that go to the server, maybe it is not you but somewhere down the pipeline a hickup

Go in windows to cmd prompt (search cmd app)

then type:

tracert to.bunker4fun.com

IT should return an overview of your timeintervals between hops on the route to the server.

Make shure your connection to your router is as good as possible.

Hope it shows something 🙂

Cheers,

Patie

Microsoft Windows [Version 10.0.19041.867]
(c) 2020 Microsoft Corporation. Alle Rechte vorbehalten.

C:\Users\Smoke>tracert to.bunker4fun.com

Routenverfolgung zu to.bunker4fun.com [5.39.188.175]
über maximal 30 Hops:

  1    <1 ms     1 ms     1 ms  fritz.box [192.168.178.1]
  2    19 ms    26 ms    32 ms  p3e9bf7db.dip0.t-ipconnect.de [62.155.247.219]
  3    24 ms    23 ms    24 ms  217.5.116.82
  4    23 ms    23 ms    23 ms  100ge10-1.core1.fra2.he.net [216.66.93.141]
  5    34 ms    28 ms    29 ms  100ge0-34.core2.ams2.he.net [184.104.193.170]
  6    29 ms    28 ms    28 ms  100ge2-1.core1.ams1.he.net [184.104.192.129]
  7    47 ms    50 ms     *     he.as58291.net [184.104.206.226]
  8     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
  9     *        *
 

that is what it shows

Link to post
Share on other sites

mmm,

your connection at home is fine. It is somewhere on the route itsself were a hickup is. I did a tracert myself and also had some longer timeouts on the furtherend of the route,

"he.as58291.net" is somewhere in the Netherlands, Colorcenter.nl, a center for dedicated server rental in my opinion.

Ha just found out that B4-server is located at colorcenter 😛 (Tracing route to 5-39-188-175.colocenter.nl [5.39.188.175] ) 🙂

All hops are somewhat high but not distrubing, Last hop might  be a bit on the high side (47/50/*), but definatly not realy your problem.

see my part of the tracrt:

Tracing route to 5-39-188-175.colocenter.nl [5.39.188.175]
over a maximum of 30 hops:

  1     2 ms    <1 ms    <1 ms  10.0.1.1
  2     *        *        *     Request timed out. <- NEED TO sort this out for myself LOL
  3     9 ms     7 ms     7 ms  212.142.56.25
  4    11 ms    11 ms     8 ms  asd-rc0001-cr101-be112-2.core.as33915.net [213.51.7.90]
  5     9 ms     9 ms     7 ms  asd-rc0001-cr101-be112-2.core.as33915.net [213.51.7.90]
  6     7 ms    13 ms    12 ms  nl-ams14a-ri1-ae50.core.as9143.net [213.51.64.58]
  7     8 ms     8 ms     8 ms  be3065.ccr41.ams03.atlas.cogentco.com [130.117.14.1]
  8    10 ms    10 ms     8 ms  be3384.rcr21.rtm01.atlas.cogentco.com [154.54.58.166]
  9    10 ms     8 ms     8 ms  149.6.110.162

I will ask Owen also to llok here, maybe he can ask the provider what might be wrong (sometimes)

Cheers,

Patie

Edit: I made a link to this post from Bunker4fun-forum, seems this kind of behaviour occured before...they might come here and reply too.

Edited by Patie
Link to post
Share on other sites

From what i saw you are not the only person having this problem. During daytime it's usually OK to play but after around 18.00 connection starts to crap up. Same goes when server is loaded with bots (aka botwar)

For myself i have only some bigger lagspikes from time to time but not the constant lags like others experience.

 

Also strange is that even if my ping is better/lower the routing for players with a higher ping is better handled by the server/game. Meaning i sometimes die after walking around the corner out of sight of the person that just shot me. Like there is a delay in registering the hit/box up/down stream.

I have sync connection/FPS enabled and if i shoot with the FG-covert gun i hear a  nice steady sequential sound firing like a regular machine gun...when i spec some others i hear prr.prr.prr.........prr.prr.prr.... so a different sound patron. More like they shoot in bursts (?)

 

BTW i notice no difference in et2.6 and legacy. Both have crappy connection from time to time.

 

 

Link to post
Share on other sites
On 4/11/2021 at 9:52 AM, Creepy Geek said:

From what i saw you are not the only person having this problem. During daytime it's usually OK to play but after around 18.00 connection starts to crap up. Same goes when server is loaded with bots (aka botwar)

For myself i have only some bigger lagspikes from time to time but not the constant lags like others experience.

 

Also strange is that even if my ping is better/lower the routing for players with a higher ping is better handled by the server/game. Meaning i sometimes die after walking around the corner out of sight of the person that just shot me. Like there is a delay in registering the hit/box up/down stream.

I have sync connection/FPS enabled and if i shoot with the FG-covert gun i hear a  nice steady sequential sound firing like a regular machine gun...when i spec some others i hear prr.prr.prr.........prr.prr.prr.... so a different sound patron. More like they shoot in bursts (?)

 

BTW i notice no difference in et2.6 and legacy. Both have crappy connection from time to time.

 

 

I think you are right. During the day everything is great only starts in the evening when there are more people

Link to post
Share on other sites

 1     1 ms     1 ms     1 ms  178.1
  2     *        *        *     Request timed out.
  3    12 ms    12 ms    10 ms  asn-rc0002-cr101-et88-201.core.as33915.net [213.51.209.81]
  4    22 ms    22 ms    14 ms  asd-rc0001-cr101-be150-10.core.as9143.net [213.51.158.20]
  5    15 ms    17 ms    14 ms  nl-ams14a-ri1-ae50.core.as9143.net [213.51.64.58]
  6    14 ms    15 ms    13 ms  be3065.ccr41.ams03.atlas.cogentco.com [130.117.14.1]
  7    14 ms    21 ms    14 ms  be3384.rcr21.rtm01.atlas.cogentco.com [154.54.58.166]
  8    20 ms    18 ms    78 ms  149.6.110.162

 

this is what it shows for me

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Hi Angel, just found this post right now.

You most likely will not be able to do anything against this - maybe choosing another Internet Service Provider.
I have the same spikes.
The problem is the route your packets take to/from the server.
Most of the route is DDoS protected and cannot be tracerouted.
The last hop also for me shows bad pings and packetloss.

I had a post in the old forum analyzing that issue. In the end between 19 and 1 o' clock during the week and between sometime at the noon and night at the weekend, I got packet loss.

I think (but do not know for sure), that the owner of he.net simply got a poor gateway/backbone/whatever, or that the line from 
  100ge2-1.core1.ams1.he.net [184.104.192.129]
to
  he.as58291.net [184.104.206.226]
Is too weak.

A way to take another route might be a proxy or vpn from which you  take another route.
Unfortunately I don#t know a way to presume routes before you rent a vpn/proxy^^

my current traceroute:

C:\Users\Rhino>tracert -h 20 -w 100 -4 to.bunker4fun.com

Routenverfolgung zu to.bunker4fun.com [5.39.188.175]
über maximal 20 Hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  router [192.168.0.1]
  2     4 ms     4 ms     5 ms  <hidden for privacy reasons>
  3    11 ms    11 ms    10 ms  <hidden for privacy reasons>
  4    11 ms    10 ms    10 ms  <hidden for privacy reasons>
  5    11 ms    10 ms    10 ms  100ge10-1.core1.fra2.he.net [216.66.93.141]
  6    53 ms    16 ms    16 ms  100ge0-34.core2.ams2.he.net [184.104.193.170]
  7    16 ms    15 ms    15 ms  100ge2-1.core1.ams1.he.net [184.104.192.129]
  8    26 ms    24 ms    24 ms  he.as58291.net [184.104.206.226]
  9     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 10     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 11     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 12     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 13     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 14     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 15     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 16     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 17     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 18     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 19     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 20     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.

Ablaufverfolgung beendet.

Provider: 1&1
Type: Vectoring

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...